Tarieven

Verzekerde zorg 2020


Verzekerde zorg 2022

In 2022 heb je vanuit de basisverzekering recht op vergoeding van psychologische hulp, maar de vergoeding valt wel onder het eigen risico.

Om gebruik te kunnen maken van verzekerde zorg is een verwijzing noodzakelijk. Een verwijzing kan afgegeven worden door uw huisarts. Indien genoemd in je polisvoorwaarden kan ook een andere arts, bijvoorbeeld een bedrijfsarts, een verwijzing afgeven.

Een andere voorwaarde om in aanmerking te komen voor verzekerde zorg is dat je klachten moeten voldoen aan de criteria van een vergoedbare diagnose. Tijdens het intake gesprek wordt duidelijk of er sprake is van een vergoedbare diagnose.

In 2022 heeft Meester Psychologie contracten afgesloten met de meeste zorgverzekeraars. Een overzicht hiervan vind je hier.
We hebben dus geen contract  afgesloten met de zorgverzekeraars Menzis en de labels die hier onder vallen (Anderzorg, Hema, Menzis en Vink Vink), ONVZ (PNO zorg, VVaA, JAAAH) en Eucare (Aevitae).

Als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee we geen contract hebben, ontvang je altijd zelf de nota van de gesprekken. Met deze nota kun je verzekerde zorg declareren bij je zorgverzekeraar. De vergoeding is afhankelijk van je polisvoorwaarden. Wanneer je verzekerd bent bij een van de zorgverzekeraars waar we een contract mee hebben gesloten, gaan de nota’s rechtstreeks naar de zorgverzekeraar.

Hoeveel behandelingen er zullen worden vergoed hangt af van de zorgtypering. Tijdens het intakegesprek wordt hier een inschatting van gemaakt en wordt dit met je besproken. De Nederlandse zorgautoriteit heeft voor 2022 de volgende maximale tarieven vastgesteld.

Behandeling 45 minuten

Maximaal
€ 120,99

Behandeling 90 minuten (EMDR)

Maximaal
€ 216,11

Diagnostiek 90 minuten (Intake)

Maximaal
€ 244,07

Private sessie (onverzekerd)

€ 109,-

Private intake (onverzekerd)

€ 220

Afwezigheid

Voor alle afspraken geldt dat bij afwezigheid zonder berichtgeving of annulering korter dan 24 uur een bedrag van € 54,50 in rekening wordt gebracht. Omdat voor intakegesprekken 2 uur wordt gereserveerd is het no show tarief voor intakes hoger, namelijk € 75,-. Je kunt je afwezigheid telefonisch (antwoordapparaat) of per mail doorgeven. Dit bedrag is niet te verhalen op je zorgverzekeraar.

Direct contact opnemen?

Adres

Burgemeester de Bruïnelaan 140, 3331 AJ Zwijndrecht

Openingstijden

Maandag
9:00 - 17:00
Dinsdag
9:00 - 17:00
Woensdag
9:00 - 12:00
Donderdag
9:00 - 21:00
Vrijdag
9:00 - 17:00