Samenwerking

partners van Meester psychologie

Het netwerk van Meester Psychologie

Meester Psychologie

Stappen in werk

Partners naar bewegen

SGGZ instelling

Overige zorgaanbieders

Huisartsprakijken

BGGZ

Huisartspraktijken

Meester Psychologie heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met een aantal huisartspraktijken in Zwijndrecht, zoals Huisartsenpraktijk de Schakel en Dokters van Nederhoven.

Door middel van deze overeenkomst wordt gewaarborgd dat er een juiste verwijzing is en dat, wanneer cliënt daar toestemming voor geeft, de huisarts op de hoogte wordt gehouden door middel van het versturen van een intakeverslag en een ontslagbrief.

Huisartsenpraktijk de Schakel: https://deschakel.praktijkinfo.nl/
Dokters van Nederhoven : https://doktersvannederhoven.praktijkinfo.nl/

BGGZ

Bij Meester psychologie vinden we samenwerken met collega’s belangrijk. Daarom hebben we regelmatig intervisie met collega’s van praktijken in de regio en wisselen we relevante informatie uit. Tevens nemen we voor elkaar waar tijdens afwezigheid langer dan 3 weken.

Psychologiepraktijk Zwijndrecht: https://www.psychologiepraktijkzwijndrecht.nl/
Lotte Egbers: https://www.lotteegbers.nl/
Annette Jansen: https://www.psyja.nl/


Stappen in werk

Lux Coaching begeleidt mensen om concrete stappen te zetten bij het bereiken van hun doelen op het gebied van hun loopbaan. Hier vindt je meer informatie:

Lux Coaching: https://lux-coaching.nl/

Ergotherapie Eenhoorn biedt onder andere begeleiding en coaching voor re-integratie door onder andere advies te geven over een effectieve opbouw en werkindeling om tot een optimale productiviteit te komen. Het doel van de ergotherapeutisch begeleiding is weer kunnen werken én nog energie overhouden voor activiteiten buiten het werk om.

Ergotherapie Eenhoorn https://ergo-eenhoorn.nl/ 

SGGZ-instelling

Meester psychologie heeft een samenwerkingsovereenkomst met de private GGZ instelling HSK Dordrecht. Deze instelling biedt behandelingen aan binnen de SGGZ.

Door middel van deze overeenkomst wordt gewaarborgd dat wanneer er wordt doorverwezen naar HSK Dordrecht cliënt juiste instructies krijgt over de aanmeldprocedure. Tevens wordt gewaarborgd dat, wanneer cliënt daar toestemming voor geeft, een intakeverslag en/of ontslagbrief beschikbaar is. Therapeuten van HSK Dordrecht kunnen Meester Psychologie consulteren over de diagnose, de indicatiestelling voor de BG-GGZ of de S-GGZ en/of de behandeling, op voorwaarde dat de cliënt daar expliciet schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

HSK: https://www.hsk.nl/
Psychotherapiepraktijk Zwijndrecht: https://www.psychotherapiepraktijkzwijndrecht.nl/

Partners in bewegen

Begin 2020 is de eerste training Boksen naar Herstel succesvol afgerond! Vanuit een gezamenlijk doel om mensen te helpen mentaal en fysiek weer in balans te komen hebben Clarisse Meester-Drost van Meester Psychologie en Jolanda Scholten van CardioBoxing Ambacht hun krachten gebundeld.

Er zijn legio onderzoeken die aantonen dat lichamelijke beweging en sporten kunnen bijdragen aan herstel bij psychische klachten. Bij Meester Psychologie is bewegen en sporten dan ook altijd onderwerp van gesprek en worden mensen gestimuleerd om (meer) te gaan sporten of bewegen. Door de samenwerking met CardioBoxing Ambacht is het nu ook praktische zin mogelijk om mensen hierbij te begeleiden. De training bestaat uit 6-wekelijkse sessies van een uur waarin een kleine groep deelnemers (8-10), onder begeleiding van een professionele CardioBoxing instructrice  en een GZ-psycholoog, wordt uitgedaagd om niet alleen hun grenzen op te zoeken, maar juist ook om grenzen duidelijk aan te geven. 

Het doel van de training Boksen naar Herstel, is om de drempel naar regelmatig sporten te verlagen en hiermee de kans te vergroten dat mensen op lange termijn hun balans weten te behouden. Dit doel is met de eerste training behaald! Meer dan de helft van de deelnemers heeft aangegeven door te willen gaan bij CardioBoxing Ambacht. Daarnaast geven de deelnemers aan erg tevreden te zijn over de training en raden zij de training en het cardio boksen aan anderen aan.

Klik hier voor meer informatie over de 3e editie van Boksen naar Herstel!

Overige zorgaanbieders

Meester Psychologie heeft korte lijnen met een aantal andere zorgaanbieders. De samenwerking heeft met name betrekking op praktische zaken zoals verwijzingen en het verstrekken van algemene informatie

NH fysiotherapie: http://www.nhfysiotherapie.nl/
Dietistenpraktijk Zwijndrecht:  https://www.dietistenpraktijk-zwijndrecht.nl/