Even voorstellen

Clarisse Meester-Drost

Mijn naam is Clarisse Meester-Drost. Ik ben in 1983 geboren en woon al bijna mijn hele leven in Zwijndrecht. Ik heb klinische- en gezondheidspsychologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Na mijn afstuderen heb ik eerst een jaar een wereldreis gemaakt en ben daarna aan het werk gegaan als psycholoog bij een reintergratiebureau. De laatste jaren heb ik als senior therapeut bij een private GGZ instelling gewerkt. Hier heb ik in 2011 mijn diploma voor Gezondheidszorg psycholoog behaald. U kunt mijn volledige CV vinden op linkedin.

De ervaring die ik heb opgedaan is een goede basis geweest voor mijn eigen praktijk. Met het starten van Meester Psychologie komt in 2016 een lang gekoesterde droom van mij uit!

Ik voer mijn vak met veel enthousiasme en toewijding uit. Het geeft mij veel voldoening om te kunnen zien hoe mensen nieuwe vaardigheden kunnen leren om zich door moeilijke tijden of omstandigheden heen te slaan. Met als belangrijk resultaat klachtenvermindering. Het is maar al te vaak waar dat mensen sterker uit een moeilijke periode komen. En daar mag ik dan bij helpen, een prachtig vak!

Lotte Egbers

Mijn naam is Lotte Egbers en ik ben in 1982 geboren in het midden van het land. Inmiddels ben ik alweer tien jaar woonachtig in deze regio, waarbij mijn gezin van twee naar vier is verdubbeld in die periode.

De opleiding tot psycholoog heb ik voltooid aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, nadat ik eerst twee jaar Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in Utrecht heb gestudeerd. Ik merkte bij laatstgenoemde opleiding een behoefte aan verdieping, wat mij bij de opleiding psychologie bracht. Na mijn opleiding ben ik redelijk snel gaan werken bij een grote reguliere instelling, waar ik zowel de opleiding tot GZ-psycholoog als Gedragstherapeut heb mogen volgen. Daarnaast ben ik ook bedreven in het geven EMDR. U kunt mijn volledige CV vinden op Linkedin.

Ik heb het altijd interessant gevonden om mensen, hun gedrag, persoonlijkheid en interactie met anderen, te proberen te analyseren en te doorgronden. Wat drijft de mens, waardoor beweegt men of zit men vast? Ik hanteer daarbij een hele praktische manier van werken, waar mogelijk doorspekt van een vleugje humor.

Logo

Voor het logo van Meester Psychologie heb ik gekozen voor een symbool voor verandering: de Vlinder.

De vlinder is een veel gebruikt symbool in de mythologie en religie. In het oude christendom was de vlinder een symbool voor de ziel. De Griekse benaming voor de vlinder is Psyché, wat ook de ziel betekent. Voor Noord-Amerikaanse indianen is de vlinder een symbool voor verandering, vreugde en kleur.

profielfoto